Stichting Earlybirds

1 op de 10 baby’s wordt te vroeg geboren. Dit kan met 36 weken zijn, maar soms ook al na 24 weken zwangerschap. Het zijn kleine, kwetsbare kindjes en voor de ouders betekent dit een spannende tijd met veel emoties.

Met heel veel liefde fotografeer ik voor Stichting Earlybirds. Een prachtige stichting die kosteloos fotoreportages aanbiedt aan (ouders van) prematuur geboren baby’s in het ziekenhuis. Foto’s die vastleggen hoe het op dat moment is. Een vertellende reportage met verzorgings- en knuffelmomenten. Een foto van het gezin (als dat medisch gezien kan) en mooie details waardoor je goed kunt zien hoe klein het kindje is.

In mei 2018 ben ik bevallen van ons eerste kindje, Eowyn. De bevalling kwam met veel moeite op gang en na een razende weeënstorm ging het ineens al snel niet goed met ons meisje in de buik. Toen ze geboren werd zag ze blauw. Ze huilde niet en werd vrijwel direct bij mij weggenomen. Gelukkig kon mijn vriend bij haar blijven, maar ik zag haar pas terug op de neonatologie. Het ging al snel beter met Eowyn en we konden samen naar een andere kamer toe. Toch heeft dit alles behoorlijk wat impact gehad en toen ik een tijdje terug deze Stichting weer voorbij zag komen voelde ik mij dan ook direct geroepen om hiervoor te mogen fotograferen.

Vaak kunnen deze reportages de ouders een handje helpen om alles naderhand een plekje te kunnen geven. Daarnaast kunnen wij als vrijwilligers van Stichting Earlybirds de ouders iets heel moois geven. Een reportage met beelden van verzorgingsmomenten, details, maar belangrijker nog... Foto's waar ze samen, als gezin, op staan!

Hieronder kan je foto’s bekijken van een reportages die ik heb mogen maken van dappere, kleine vechtertjes en hun – meer dan terecht – super trotse ouders!

Mooie beelden

© 2024 Jaleesa Koelen Fotografie | door TU-Design