Day in the Life - Familie Bomers

Door Jaleesa Koelen op juli 14, 2020

Een dag in het leven van de familie Bomers

Op zondag 28 juni om 08:00 's morgens reed ik het erf op van de familie Bomers. Inge had gereageerd op een oproep waarbij ik op zoek was naar een familie die op een boerderij woonde. Ze vertelde in de mail over een 'koeientuin'. Nadat ik op hun website gekeken had wist ik dat ik daar graag een reportage wilde maken.

Ik was net aan het kijken waar ik de auto neer kon zetten en zag toen Chris gevolgd door Sten (7) naar buiten komen. Inge liep achter ze aan en we begroeten elkaar op 'afstand'. Een hand schudden zit er nog niet in. Chris en Sten beginnen gelijk in de stal en ik mag met ze mee. Ik krijg een stel laarzen toegereikt en mag, als ik dat wil, ook een overall aan. Ik schat in dat een overall niet nodig is en ben blij met de laarzen. En dan vertrek ik, ietwat onwenning, richting de stal. We kijken even bij het jongvee en dan klimt Sten op een kleine tractor die hij zelf naar de stal rijdt. Mijn kennis van de boerderij beperkt zich tot het gezien hebben van elke aflevering van Boer zoekt Vrouw. Verder weet ik er niks van. Chris vertelt over zijn koeien, de koeientuin en de werkzaamheden op de boerderij. Mooi om te horen met hoeveel passie hij erover vertelt!

Daarna loop ik verder met Sten. Op een mobieltje via een app kan hij precies zien welke koeien die ochtend gemolken dienen te worden. Zo helpt hij Chris bij het zoeken van alle koeien. Deze staan in de 'gewone' stal, de stal naast de koeientuin. Ik dacht dat koeien allemaal vast zaten in een stal en vrij beperkt waren wat betreft hun bewegingsvrijheid. Maar de koeien liepen allemaal los en deden gewoon hun ding. Wat mij direct opviel was dat ze ontzettend nieuwsgierig zijn. Ze houden me steeds goed in de gaten, kijk maar eens naar de foto's. Je zult zien dat er heel vaak een koe, soms in de achtergrond, recht mijn camera inkijkt. Ik vind het mooi om te zien hoe vader en zoon hier samenwerken en Sten vertelt mij in de tussentijd ontzettend veel over de koeien en de boerderij. Ook hij weet er erg veel van!

Nadat Chris en Sten klaar zijn in de stal worden de pinken, de jonge kalfjes, naar buiten gelaten. Supermooi om te zien hoe vrolijk ze langs me heenrennen! Dan zie ik ook Inge de hoek om komen gevolgt door Evi(5) op de step en Luc(2) op zijn loopfiets. Gezamenlijk lopen we dan naar binnen waar het ontbijt al op tafel klaar staat. Vooraf denk je misschien wel eens, hoe kunnen foto's nou mooi worden tijdens het eten? Maar het gaat juist om al die kleine momentjes tussendoor. De interactie tussen jullie en de kinderen, maar ook momenten zoals eitje tik. Iets waar Evi het buiten voor het ontbijt al over had. En zeg eens eerlijk, hoevaak maak je nou zelf foto's tijdens een moment als het ontbijten, of de lunch? Het lijken zulke gewone momenten, maar de foto's zijn prachtig!

Na het eten is het tijd voor de kinderen om even lekker binnen te spelen. Evi laat mij de speelkamer zien. Sten zoeft met zijn nieuwe maaimachine door het huis. Hij kreeg deze omdat hij afgelopen week zijn zwemdiploma C gehaald heeft! Even later wil Evi mij haar kamer laten zien. Ik krijg gelijk een rondleiding over de hele bovenverdieping. Sten komt er ook bij en ze laten blijken dat ze onder de indruk zijn van papa's en mama's grote bed. Na alles bewonderd te hebben gaan we terug naar beneden. Chris snijdt fruit in de keuken en Luc gaat aan de slag met een tekening voor opa. Hij is jarig geweest. Evi mag het cadeau voor opa inpakken.

Het weer is iets beter dan vanmorgen dus we gaan nog even naar buiten. Terwijl Evi de skeelers aan doen vliegt Sten naar de trampoline. Hij laat mij zijn trucs zien en maakt prachtige salto's. Hij helpt Luc op de glijbaan en het is mooi om te zien hoe hij zich om hem bekommert. Evi skeelert rondom het huis en ondertussen is ook Bliksem de hond in de tuin. Met drie kinderen én een hond op een boerderij kan het leven niet saai zijn. Nadat Luc nog even met Bliksem heeft gespeelt is het tijd voor fruit. Er staat nog een wandeling op de planning en een bezoekje aan opa en oma. Zij wonen ook op het erf. We lopen over het erf en ik hoor pianomuziek. Een deur gaat open en ik zie opa piano spelen. Wat superleuk is dit! De kinderen vinden dit geweldig, en terwijl opa een kinderliedje speelt danst Luc op de muziek. Dan genieten we samen van een wandeling over De Leemputten, een prachtig natuurpark. Heerlijk met een zonnetje erbij, maar de warmte van de afgelopen dagen achter ons. De reportage komt bij tot een einde en we komen aan bij opa en oma. De kinderen worden verwend met lekkere koekjes en daarna is het voor mij weer tijd om afscheid te nemen.

Inge, Chris, Sten, Evi en Luc! Ik vond het heerlijk om een halve dag bij jullie mee te lopen op jullie prachtige boerderij en het bijzondere concept van de koeientuin met eigen ogen te kunnen zien. Mocht je graag meer willen weten over de koeientuin of de groepsaccomodatie? Kijk dan even op hun website!

Bekijk hieronder de slideshow!

© 2024 Jaleesa Koelen Fotografie | door TU-Design