Over Jaleesa

Mijn naam is Jaleesa Koelen (30 jaar) en ik woon samen met mijn vriend Tim en ons prachtige dochtertje Eowyn (2018) in Enschede. Wij worden vergezeld door twee konijnen en twee katten! Naast fotograferen luister ik graag naar muziek. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn en ben graag in de natuur voor een (lange) wandeling. Mensen omschrijven mij als lief, rustig, geduldig, enthousiast en creatief.

Toen ik een jaar of 19 was kwam ik per toeval in aanraking met professionele fotografie. Niet achter de camera maar ervoor. Naarmate de jaren verstreken werd ik steeds nieuwsgieriger naar de andere kant van de camera. Ik kocht mijn eerste ‘echte’ camera en heb veel op mijzelf en zusje geoefend. Pas na het afronden van mijn studie (leraar basisonderwijs, specialisatie het jonge kind) heb ik de stap gemaakt om ook anderen te gaan fotograferen! Mijn passie voor kinderen en fotografie combineren is het allermooiste wat er is.

Sinds 2019 ben ik ook te boeken voor een geboortereportage. Ik ben vanaf het eerste moment op slag verliefd geworden op het fotograferen van deze gebeurtenis. Misschien wel de meest bijzondere gebeurtenis in je leven! Je kunt mij boeken voor een thuis- of ziekenhuisbevalling. Daarnaast mag ik als gecontracteerde fotograaf mee de OK op het in het MST wanneer je een geplande keizersnede krijgt. Bij een keizersnede in een ander ziekenhuis is het aan de gynaecoloog om te bepalen of ik mee mag. Lees meer informatie over mijn geboortereportages hier!

Tijdens andere reportage maak ik gebruik van de techniek 'Moment Design'. Dit houdt in dat ik jullie vragen stel of kleine opdrachten uit laat voeren. Op deze manier vang ik echte emoties en spontane momenten en kunnen we herinnerningen maken die laten zien hoe jullie echt zijn! Ik fotografeer het allerliefst in een documentaire-achtige stijl. Tijdens een day in the life reportage volg ik jullie op een 'afstand' en maak foto's van de 'normale' gang van zaken. Daarnaast fotografeer ik graag andere bijzondere periodes tijdens je leven zoals zwangerschap of het geven van borstvoeding. Lekker bij je thuis of op een mooie buitenlocatie naar keuze. Ongedwongen en waar je gewoon helemaal jezelf kunt zijn, want dat ben ik ook!

Mijn werkgebied is Twente (Hengelo, Borne, Enschede, Oldenzaal, Almelo e.o.) Maar ik kan mij door heel Nederland verplaatsen. Voor een geboortereportage rijd ik graag een stukje verder.

Ben je op zoek naar een lieve, geduldige en enthousiaste fotograaf in Enschede? Neem een kijkje in mijn portfolio of neem vrijblijvend contact op!

Lees meer over de reportages en bekijk geboorteverhalen op mijn blog!


<

Recensies

 • "Wij hebben bij Jaleesa niet alleen ontzettend gave foto's gekregen (want daar zijn we echt zó blij mee!!) Ook de ochtend/middag van de shoot zelf kijken we met zoveel plezier op terug! We hadden eigenlijk vrij snel niet eens meer in de gaten dat we er een shoot aan het doen waren, maar we waren gewoon met de honden en kinderen aan het geinen en spelen, en Jaleesa deed zelf net zo gezellig mee... Pas op de terugweg in de auto waren er heel bewust bezig met dat er ook nog foto's waren gemaakt! Wij zien dat ook terug in de foto's die we gekregen hebben, waaronder we al een familieportret voor aan de wand hebben uitgekozen.👌 Want Jaleesa heeft ons precies goed vastgelegd! Gewoon wij.... Gewoon hoe we zijn... Ons prachtige, liefdevolle, chaotische en hilarische gezin! :P <3️"

 • "Jaleesa steekt heel veel tijd en energie in haar passie fotograferen. Ze is een hele ochtend bij ons geweest en wist snel het vertrouwen van de kinderen te winnen. Ze was op een subtiele manier aanwezig. Top dus <3 We zijn super blij met de gemaakte foto's!"

  Noortje

 • "Jaleesa heeft onze geplande keizersnede gefotografeerd! Wat wij super aan haar vinden is dat alles mogelijk is! We wilde heel graag een fotograaf maar als het toch een spoed werd dan vinden we dat te hectisch. Jaleesa gaf meteen aan, dan doen we het toch onder voorbehoud! Uiteindelijk de geplande datum gehaald en wat een mooie reportage heeft ze gemaakt!! Vanaf het allereerste begin is ze erbij geweest! Daar waar mijn man eerst nog twijfel had, ja maar tijdens het wachten moet ik dan hele gesprekken gaan voeren met Jaleesa? Moet ik haar dan ook bezig houden? Zomaar vragen van een vader to be.. nou Jaleesa merk je helemaal niet op, in de goede zin van het woord! Daar waar je je meest intieme momenten gaat meemaken merk je niet dat Jaleesa er is, maar ze schiet wel meteen de mooiste foto’s en juist die emoties zie je terug in haar reportage! Zooo puur geschoten, op het juiste moment, niets geregisseerd. En ja tijdens het wachten was Jaleesa juist een hele fijne afleiding! Lekker kletsen als het ging en grappen maken, ze voelt het heel goed aan wat wel en niet kan.

  Mocht u nog twijfelen, ga in gesprek, bekijk haar portfolio het is echt van onschatbare waarde! Wij hebben de geboortefotograaf voor ons 3e en tevens laatste kindje gedaan en als ik alles over zou kunnen doen zou ik het zo weer doen!"

  Marjorie

 • Melanie

 • "Zaterdag hebben wij een hele leuke kerstshoot gehad van mijn zoontje, de foto’s zijn super mooi geworden! Mijn zoontje was erg op zijn gemak en het was erg gezellig! Wij komen zeker nog eens terug! <3"

  Willy

 • "Jaleesa heeft de geboorte van onze tweede dochter via de keizersnede vastgelegd. Dit heeft ze niet alleen heel goed gedaan maar ze heeft het zo gedaan dat ik tijdens en na de geboorte niet eens merkte dat ze rond liep en foto's maakte, erg fijn ! we hebben al preview gehad van de foto's en die zijn prachtig, ontroerend en een perfecte herinnering van deze bijzondere ervaring! Heel erg bedankt voor alles Jaleesa!"

  Arlette

 • "Vorige week een mini shoot gehad met onze tweeling. Jaleesa maakt prachtige foto's, en de kinderen waren zo op hun gemak tijdens de shoot."

  Marian

 • "Vandaag een portret van mijn zoons laten maken en avonds de foto's al op de mail. Prachtig geworden!"

  Lorette

 • "Jaleesa laat je erg op je gemak voelen door haar lieve en positieve karakter. Ze is heel fijn om mee te werken... duidelijk en met overleg kan veel! Daarnaast komt ze haar afspraken na en is het resultaat meer dan geweldig. De foto’s laten precies zien hoe mijn zoontje is. Topper ben je!"

  Jasmijn

 • "Wij hebben de shoot erg prettig ervaren! Dankzij Jaleesa zijn er prachtige foto’s tot stand gekomen."

  Rukiye

 • Over de geboortereportage "Het is zooooooo mooi om dit te doen en te hebben! Je gaat veel vergeten en zo heb je altijd iets om naar terug te kijken. Jaleesa is echt tijdens de bevalling onzichtbaar geweest voor mij en heeft alles mooi en puur weten vast te leggen. Ben eeuwig dankbaar <3!"

  Natascha

 • "Onlangs een familieshoot (incl. onze hond) gehad bij Jaleesa. Dit was een prettige shoot met een ongedwongen sfeertje. Het resultaat liegt er niet om en de foto’s zijn dan ook prachtig geworden. Wij zijn zeer tevreden!"

  Marieke

 • "Een tijdje geleden een shoot gehad met mijn zoontje van toen bijna 1. Jaleesa had veel geduld en heeft mooie foto's weten te maken, ondanks dat hij niet het makkelijkste modelletje was. Ben nog steeds erg blij met de foto's!"

  Lianne (mama van Aiden)

 • "Superleuke fotosessie gehad met mijn 3 dochters! Mijn dochters vonden het in het begin een beetje spannend maar bij Jaleesa waren ze binnen no-time zichzelf. Ze weet erg goed hoe ze met kinderen om moet gaan, mijn kinderen willen elke dag wel een fotosessie van Jaleesa! De foto's waren ook prachtig! Mijn vriend was er superblij mee, het was namelijk een cadeau voor zijn verjaardag. Jaleesa heeft leuke eigen ideeen maar staat zeker ook open voor eigen initiatief. Kortom, voor ons voor herhaling vatbaar!"

  Geertje

 • "Jaleesa is zo handig , slim en handig met kleuter, jonge hond en oudere hond. Binnen 10 minuten had ze een stapel goede foto's. Terwijl mijn dochter heel nerveus was! ze zet alles heel natuurlijk op de foto waardoor de honden en mijn dochter heel natuurlijk bewogen! volgens mijn dochtertje was Jaleesa een hele lieve mevrouw! ze was helemaal vergeten om een knuffel te geven. dat vond ze heel erg. hieruit blijkt dat ze echt vriendschap sluit met de kinderen!"

  Juliëtte

 • "Jaleesa is een super lieve vrouw die het heel goed doet met kinderen! Wij hebben een familieshoot gehad en ben super blij met de foto's!!"

  Suzanne

 • "Geweldige Foto shoot gehad met onze 10 3 weken oude puppy’s. Wat een geduld, flexibiliteit en Kwaliteit. Het was gezellig en wij (de nieuwe baasjes en ik als fokker) zijn super blij met deze mooie foto’s!"

  Miranda

 • "Het was een hele prettige ervaring, ik voelde me erg op mn gemak bij Jaleesa! Goeie ideeën, en hele mooie foto's gemaakt! Daarbij verteld ze precies wat ze doet ter voorbereiding op de volgende foto. ( te denken aan verwisselen van lens etc) ze gaat secuur en zorgvuldig te werk. Heel erg fijn! Bedankt voor de leuke ochtend, en we vonden het ook heel leuk en lief hoe je onze dochter Jezeah op haar gemak stelde...<3 Ik weet dat ik nog heel eventjes moet wachten op de foto's, maar ik wil het stiekem al heel graag delen met m'n lieve vrienden en familie. <3 Jaleesa bedankt! <3 <3 Je bent een topper!!"

  Iris

 • "Geweldig dat ons gezin gekozen is voor het maken van een lifestyle/ newbornshoot. Je bent ontzettend lief en straalt veel rust uit. Onze middelste wilde niet echt meewerken (ik ben 2 en zeg nee 😉😉) maar wat bleef je rustig, knap! Jouw manier van werken is heel ontspannen, je bent positief ingesteld en je neemt alle tijd. Dit resulteerde in prachtige foto's. Een aantal hebben we al mogen ontvangen en wij kunnen niet wachten op de rest. Heel erg bedankt!"

  Sanne

 • "Jaleesa is een lieve, vrolijke meid die echt de tijd voor je neemt. Met haar achtergrond (juf) kan ze super goed met kinderen omgaan. Waar ons dochtertje vaak niks wil weten van vreemden, stond ze al binnen een paar minuten stralend op de foto. We hebben een heleboel mooie foto’s gekregen. Ik zou anderen zeker aanraden om een fotoshoot bij Jaleesa te boeken!"

  Michaela

 • "Wat een gezelligheid!! En wat een perfectionist! Super leuk gedaan Jaleesa en heel erg bedankt voor de toffe middag :) ik kan niet wachten om de beelden met iedereen te delen! *liefs mike daisy en jemain"

  Daisy

 • "Afgelopen zaterdag een erg leuke shoot gehad van mijn 2 boys. Jaleesa was erg goed met de kids. Wat ik zo snel al kon kijken op haar camera zitten er echt prachtige foto's bij! Ze staan er echt op zoals ze zijn :) Ben zeer benieuwd naar het eindresultaat."

  Esther (mama van Boyd&Vinz)

 • "Afgelopen woensdag een fantastische zwangerschapsshoot gehad samen met mijn dochter. Prachtig weer, geweldige plek maar bovenal een top fotograaf. Zoë was vanaf het begin op haar gemak bij Jaleesa en mocht af en toen zelf een foto maken van haar mama en wat was ze trots! Eindresultaat zijn geweldige foto’s en een heel mooi aandenken voor later <3<3<3 mocht je twijfelen?? Ik zeg doen! <3"

  Evelien

 • "Fotoshoot gehad samen met mijn zoon in de draagdoek. Wat is Jaleesa een leuke meid. Je voelt je bij haar meteen op je gemak en wat hebben wij mooie foto’s gekregen! Blij mee, Jaleesa reageert snel op berichtjes en houdt zich aan haar afspraken. Echt een aanrader."

  Miranda

 • "Wauw wat een geluk hadden we om een fotoshoot te mogen winnen bij Jaleesa. Wat een rust had je met de kinderen. onze dochter van bijna 3 voelde zich meteen op haar gemak. Je nam echt alle tijd om de foto's te maken. we zijn super blij met de prachtige foto's die we hebben mogen ontvangen."

  Esther (mama van Lizzy)

 • "Mijn dochter Aurora heeft vorig week een fotoshoot gehad met Jaleesa. Aurora was toen we aankwamen erg zenuwachtig maar Jaleesa heeft haar echt binnen no time gerust gesteld en Aurora voelde zich daardoor snel helemaal op haar gemak. Door e-mail contact vooraf aan onze ontmoeting, was ik er al achter dat Jaleesa erg vriendelijk en spontaan is, maar in het echt spatte de vriendelijkheid en gezelligheid er nog meer van af! De foto's zijn echt prachtig geworden en de uitleg over de gang van zaken wordt ook helemaal helder uitgelegd. Vriendelijk, lief, gezellig en professioneel dus, en om deze redenen raad ik Jaleesa 100% aan!"

  Janine (mama van Aurora)

 • "We hebben een hele leuke familie shoot gehad met Jaleesa! uitgebreid contact over de mogelijkheden en uiteindelijk gekomen tot een mooie locatie. Ook tijdens de fotosessie relaxte sfeer en leuk contact met ons zoontje! Aanrader! :)"

  Marije

 • "Afgelopen zondag hebben mijn dochtertje en ik voor de camera mogen staan, een echte moeder en dochter shoot! Aivey heeft intens genoten en heeft het er nu nog over! Jaleesa, je bent een topper! Hoe je met kinderen omgaat, de foto’s die je maakt en de tijd die je neemt om alles goed te laten verlopen, dank je wel!!!"

  Suzanne (mama van Aivey)

 • "Heel leuke shoot gehad! Milou is normaal geen gemakkelijke bij vreemden maar het ging gelijk goed en er zijn heel wat leuke foto's gemaakt😍 echt een aanrader bij jaleesa foto's laten maken"

  Olja (mama van Milou)

 • "Wij hebben een erg leuke shoot gehad. Valentijn was wel wakker de ochtend, maar de foto's zijn erg mooi en leuk geworden. We mochten zelf de accessoires uitzoeken, en eventueel eigen spullen, (zoals de voetbal, en onze honden). Jaleesa nam alle tijd voor de foto's voor valentijn. Echt een aanrader voor een mooie en gezellige shoot."

  Krista (mama van Valentijn)

 • "We hebben een super relaxte en gezellige shoot gehad. Mara voelde zich echt op haar gemak door Jaleesa en dat zie je terug op de prachtige foto's!!!"

  Debbie (mama van Mara)

 • "Gisteren een leuke ochtend gehad bij de newborn shoot van Yumé. Yumé was erg op haar gemak. We zijn benieuwd naar de mooie resultaten!"

  Milou (mama van Yumé)

 • "Hele leuke shoot gehad bij Jaleesa met onze 2 jonge zoontjes en hond! Ontzettend lief en erg goed in omgang met kinderen. Heel blij met de foto's!"

  Janet (mama van Senn, Duuk en baasje van Joolz)

 • "Een super leuke ervaring! Het was fijn dat de shoot gewoon thuis plaats kon vinden. Top resultaat met mooie foto's van mijn dochter!!"

  Denise (mama van Marlie)

 • "Super ervaring! De meiden vonden het super ze is echt top met de kids in omgang!"

  Jessica (Mama van Joviënna en Jenaya)

 • "Geweldige Fotoshoot gehad met Jaleesa. Superblij met de resultaten."

  Annelies (mama van Madelief)