Ei en zaad

Door Jaleesa Koelen op april 7, 2023

Af en toe zal er een gastblog verschijnen op mijn website. Jolita trapt af. Zij schreef een boek over het fertiliteitstraject dat zij hebben gevolgd. Als je in een soortgelijk traject zit kan het helpen om te weten dat je niet alleen bent in die ervaring en dat anderen vergelijkbare emoties, gedachten en gevoelens hebben (gehad). Je kan een gevoel van hoop, kracht en gemeenschap vinden in je reis naar ouderschap. Daarnaast kan je worden herinnerd aan de veerkracht van de menselijke geest en de vastberadenheid die nodig is om door moeilijke tijden heen te komen.

Jolita: "Te horen krijgen dat je een fertiliteitstraject moet ondergaan voor een kinderwens is niet fijn. Iemand zei ooit tegen mij schrijf het eens op… En daar ben ik in september 2019 maar mee begonnen. Ons verhaal werd lang… Helaas. Het werd een strijd die de landgrenzen over ging.

Op een gegeven moment zei ik tegen Bart mijn vriend: "Als onze reis een positieve afloop mag hebben, dan breng ik van ons verhaal een boek uit." Zelf ben ik wel het type dat wanneer je A zegt, je ook B moet zeggen en zo rolde op 29 maart 2023 mijn boek de drukkerij uit. Spannend…? Dat is het zeker! Je gooit toch een behoorlijk deel van je privéleven op straat. Maar doormiddel van dit boek probeer ik andere wensouders en hun omgeving te ondersteunen. En hoop ik dat ze meerdere tips uit mijn verhaal kunnen halen.

Mijn verhaal heeft dus een positieve afloop gekregen, op dit moment ben ik ruim 38 weken in verwachting van ons eerste kindje."

Het boek is via bol.com te bestellen, maar je kan ook een DM sturen op Instagram.


© 2024 Jaleesa Koelen Fotografie | door TU-Design