Geboorte & Fresh 48

Geboortereportage

De geboorte van jullie kindje is één van de meest bijzondere dagen in je leven. Een dag als deze verdiend het dan ook om vastgelegd te worden. Maar een fotograaf tijdens de bevalling, dat klinkt een beetje raar. Toch is het zeker het overwegen waard!

De dag van de bevalling is een dag waarop emoties en spanningen vaak de overhand nemen. Er komt zoveel op jullie af! Vaak herinner je je als moeder de laatste fase van de bevalling niet goed meer. De eerste ontmoeting met je kindje maar ook de momenten daarna, zoals de eerste controles, vergeet je heel snel of maak je soms niet eens bewust mee. En juist deze momenten zijn zo ontzettend bijzonder en uniek! Hoe mooi is het dan wanneer ik die momenten voor jullie vast kan leggen? Uiteraard doe ik dit op een professionele en integere manier. Zo kan je later alles nog eens rustig bekijken en dit kan helpen bij de eventuele verwerking van deze bijzondere en intense gebeurtenis.
Geboortefotograaf Overijssel
Geboortefotograaf Badbevalling Twente
Vanaf de weeën tot ongeveer 2 uur na de bevalling ben ik aanwezig om de geboortereportage te maken, dit doe ik op een onopvallende manier. Ik leg op een pure en sprekende manier de gebeurtenissen en emoties rondom de geboorte vast. Denk hierbij ook aan het opvangen van de weeën en het ondersteunen van je partner. Hij of zij hoeft zicht nu niet te ontfermen over het maken van eventuele foto's maar kan zich helemaal focussen op jou en de geboorte van jullie kindje. Mocht tijdens de bevalligng worden besloten dat het kindje geboren zal worden middels een keizersnede, dan is het aan de gynaecoloog om te bepalen of ik hierbij aanwezig mag zijn. Het is essentieel om op tijd aanwezig te kunnen zijn bij een bevalling. Ik werk binnen een straal van maximaal 1,5 uur rijden van Enschede. Daaronder vallen bijvoorbeeld Hengelo, Almelo, Borne en Oldenzaal. Maar ook Winterswijk, Arnhem, Apeldoorn, Utrecht, Lelystad, Zwolle, Hoogeveen, Assen en Emmen! Ik ben inzetbaar voor geboortefotografie in onder andere Overijssel, Gelderland en Drenthe.

Bij de geboorte van mijn dochter Eowyn in 2018 had ik zelf geen geboortefotograaf. De bevalling verliep traumatisch en ik weet er helaas niks meer van. Dé reden dat ik gestart ben met geboortefotografie. In 2021 ben ik bevallen van een zoon, Avan. Hier was uiteraard wél een geboortefotograaf bij aanwezig! Op mijn blog vind je mijn eigen geboorteverhaal!

Geboorteverhalen

Bij elke geboorte schrijf ik een persoonlijk geboorteverhaal. Dit verhaal verteld deze unieke dag vanuit mijn oogpunt, ondersteund door prachtige foto's uit de reportage!
Benieuwd geworden naar deze geboorteverhalen?
Lees ze hier!
Alle foto's en de verhalen zijn geplaatst met toestemming van de ouders én indien herkenbaar in beeld het medisch personeel, verloskundigen en kraamverzorgenden waarvoor heel veel dank!

Een aantal belangrijke dingen op een rij

 • Voorafgaand aan het boeken van een geboortereportage hebben we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit kan zowel persoonlijk als telefonisch zijn. Hierin bespreken we al jullie wensen, verwachtingen en mogelijkheden.
 • Vanaf het moment dat je 38 weken zwanger bent sta ik stand-by. Dan ben ik 24/7 te bereiken.
 • Het is aan jullie wanneer ik kom. Dit kan vanaf de eerste weeën zijn, maar ook wat later. Ik adviseer om mij te bellen wanneer je 4 cm. ontsluiting hebt.
 • Ik werk doorgaans alleen met het bestaande licht en dus niet met flitsers. Indien de bevalling plaatsvindt in een hele donkere ruimte kan een flitser de uitkomst bieden voor kwalitatief nog betere beelden. Maar dit zal alleen in overleg gebeuren. Tijdens het kennismakingsgesprek wordt dit besproken.
 • Ik kan aanwezig zijn bij zowel een thuis- als een ziekenhuisbevalling.
 • Ik bewerk de foto's afwisselend in kleur of zwart-wit. Het kan voorkomen dat jullie beide varianten van een beeld ontvangen. Dit doe ik geheel naar eigen inzicht en is ook afhankelijk van de situatie en het beschikbare licht.
 • Bij elke geboortereportage zit een prachtig geschreven geboorteverhaal en een album inbegrepen.
 • Je ontvangt bij elk pakket een minimaal aantal foto's, maar je ontvangt altijd alle mooie foto's die ertussen zitten.
 • Bij geboortereportages laat ik geen belangrijke momenten weg.
 • Aangezien het een grote investering is, is het mogelijk om in termijnen te betalen.
 • Tip! Vraag een bijdrage voor de babyshower/kraamweek!
 • Geboortefotograaf
 • Bevallingsshoot Overijssel
 • Halve Lotusbevalling Geborotefotograaf
 • Geboortefotografie Enschede Twnte Overijssel
 • Geboortereportage Enschede Overijssel
Meer lezen over mijn werk als geboortefotograaf?
Kijk dan even hier!

Geplande keizersnede

Het is ook mogelijk om mij te boeken wanneer je een geplande keizersnede krijgt. Ik ben één van de weinige fotografen die een contract heeft met het MST te Enschede en mag mee naar de OK om de geboorte vast te leggen.
Geboortefotograaf keizersnede Enschede
Keizersnede geboortefotografie

Fresh 48 reportage

Wanneer je het niet ziet zitten om een fotograaf tijdens je bevalling aanwezig te hebben maar je wel graag een mooie reportage wil van de allereerste momenten samen, dan is een Fresh 48 reportage iets voor jou! Binnen 48 uur na de geboorte van jullie kindje kom ik langs om een liefdevolle reportage te maken van jullie kindje, maar ook de eerste momenten samen. Misschien wel de eerste ontmoeting met eventuele broers of zussen of andere familieleden. Maar denk ook aan het geven van een voeding, het eerste badje, en heerlijk samen knuffelen op bed. Uiteraard maak ik ook prachtige detailfoto's van die iniminihandjes, teentjes en haartjes! Voor een Fresh 48 reportage kom ik naar jullie toe. Dit kan in het ziekenhuis zijn, of bij jullie thuis!

Een Fresh 48 reportage is ook ideaal wanneer je een foto wil gebruiken voor op het geboortekaartje! Ik zorg, indien je dit zou willen, dat je binnen 24 uur na de reportage ongeveer 3 foto's ontvangt die je hiervoor kunt gebruiken.
Geboortefotograaf Overijssel
Geboortefotografie Overijssel

Mooie beelden

© 2024 Jaleesa Koelen Fotografie | door TU-Design