Bodies After Babies

Sinds ik werkzaam ben als geboortefotograaf heb ik alleen maar meer en meer respect gekregen voor het vrouwelijke lichaam. Heel veel vrouwen vinden het moeilijk om met hun veranderde lichaam om te gaan. Je zit niet mee zo strak in je vel en er zijn andere zichtbare veranderingen. Zo jammer! Want bedenk je goed dat dat lichaam, jouw lichaam, 9 maanden een kindje heeft gedragen! Voorzien van alles wat jouw kindje nodig had. Ik zou zo graag willen dat vrouwen ook dit lichaam kunnen omarmen, en er met trots naar kunnen kijken. Want dat lichaam, jouw lichaam, is geweldig! Het is dus letterlijk een ode aan het vrouwelijke lichaam na de zwangerschap.

Ik zoek prachtige (aanstaande) mama's die aan dit intieme maar ook prachtige project mee willen werken! Omdat de foto's gedeeld zullen worden door mij kan ik dit aanbieden tegen een zeer aantrekkelijk portfoliotarief!

Scroll naar onderen om reportages te bekijken!

postpartum project

Ik zoek mama's:

  • Die pas zijn bevallen (bij fotograferen is je kindje het liefst niet ouder dan 3 maanden 4e trimester) maar in ieder geval niet ouder dan 12 maanden.
  • Akkoord zijn met het herkenbaar in beeld komen, zowel jij als je kindje.
  • Geen moeite hebben met (het delen van) bloot. Niet expliciet maar wel veel zichtbare huid, huid-op-huid contact, (veel knuffelen met je kindje, het geven van borstvoeding, samen in bad als je dit hebt is ook heel erg mooi!!). Liefst gekleed in ondergoed, eventueel met een kimono of vestje erover heen. Eventueel met ontblote borsten. Het kan zo discreet zoals je het zelf prettig vindt. Mag het zichtbaar zijn dan is het helemaal prima, maar liever bedekt of met een BH/topje aan is ook ok!
  • Sfeervolle inrichting is een pré. Denk aan warme kleuren, of juist wat meer industrieel icm groen. Mooie (houten) accessoires, grote ramen, spiegels, een fijne stoel etc. Kan allemaal heel mooi werken op beeld! Het is een pré maar geen vereiste ;)
  • Er kan overal in of rondom je huis (bij warm weer) gefotografeerd worden, maar vaak is een kinderkamer of slaapkamer ook erg mooi. Denk dan aan een beetje opgeruimde nachtkastjes etc. En dat de temperatuur in de ruimtes waarin we fotograferen op dat moment warm genoeg is voor je kleine, omdat hij/zij ook bloot zal zijn of enkel een luier zal dragen.

Werk je mee aan dit prachtige project, 
dan ontvang je:

  • Alle mooiste beelden nabewerkt in kleur of zwart-wit
  • Een prachtig harmonicaboekje t.w.v. €25,- met beelden uit deze reportage
  • Een slideshow met foto's en eventueel stukjes film ondersteund door muziek

Dit voor een mooi portfoliotarief van €125,- (normaal kost deze shoot €299,-)

De reportage vindt plaats bij jou thuis. Woon je in Enschede dan reken ik geen reiskosten, erbuiten €0,45 p/km. Heb je nog vragen of zou je meer willen weten, laat dan gerust van je horen!

Mail naar contact@jaleesakoelen.nl om je aan te melden voor één van deze projecten.

Romee & Luca - 7 dagen postpartum

Dit was de allereerste reportage die ik maakte binnen mijn Postpartum project. Het was ook de allereerste reportage van 2022 en de eerste met mijn nieuwe camera. En wauw!! De toon is gezet! Ik ben ontzettend tevreden met de beelden en het sfeertje en kan niet wachten op de volgende reportages.

Jaleesa & Avan - 9 maanden postpartum

Helemaal geïnspireerd door deze reportage wilde ik zelf ook wat intieme beelden van mij samen met mijn zoontje. Gelukkig heb ik een lieve vriend die ook wel handig is met de camera, en door middel van wat instructies konden we in een hele korte periode toch een aantal prachtige beelden maken! Het blijft lastig wanneer ik zelf niet kan klikken, maar ik weet dat er altijd wel wat bij zit wat ik kan gebruiken. Wat wel leuk is om te zien is dat ik na 9 maanden nog steeds een zichtbare streep over mijn buik heb lopen.

Margo & Jip - 6 weken postpartum

Precies 6 weken nadat ik Jip geboren zag worden mocht ik deze postpartum reportage maken. Wat zijn ze toch prachtig <3 Jip is een superalert mannetje en Margo is één van z'n twee liefste mama's! Samen met nog twee grote zussen zal hij opgroeien in een liefdevol gezin.

Postpartum Enschede

Pieternel & August - 2 maanden postpartum

Pieternel meldde zich aan om deel te nemen aan dit project en wat ben ik daar blij mee! Wat een prachtige beelden heb ik kunnen maken tijdens deze postpartum reportage. En dan te bedenken dat ze 3 kindjes heeft mogen baren. <3 Vrouw, wat ben je mooi!

Postpartum fotografie Enschede

Marijke & Lune - 11 maanden postpartum

Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Marijke thuis voor een kennismakingsgesprek om de geboorte van hun tweede dochter vast te leggen. Er was gelijk een goede klik en niet veel later zag ik hen terug voor een zwangerschapsreportage. In februari 2021 toen ik zelf 34 weken zwanger was van mijn tweede beviel ze van Lune. Daarna ben ik nog langsgeweest voor een kraamreportage en toen Marijke zag dat ik dit project opstartte liet ze me al gauw weten hier ook graag aan mee te willen werken. Lune is ondertussen al 11 maanden geweest en echt een supergrappige en mooie dame <3 Superleuk om jullie opnieuw terug te mogen zien!

Postpartum Enschede

Mandy & Eliva - 11 maanden postpartum

Wat een prachtvrouw is Mandy! Ze reageerde enthousiast op mijn project, of ik het niet erg vond om naar Dedemsvaart te rijden. Nou, nee hoor! Ik doe het met liefde en heb een prachtig mooie reportage kunnen maken. Wat fijn dat je mee wilde werken aan dit mooie project <3 Eliva is een superlief, grappig en mooi meisje en jij bent een perfecte mama.

Postpartum Enschede

© 2024 Jaleesa Koelen Fotografie | door TU-Design